Головна » 2013 » Березень » 26 » Створюється Волинський літературний музей.
13:48
Створюється Волинський літературний музей.
Створюється Волинський літературний музей.
Завтра, 27 березня 2013 року, у Луцькій міській бібліотеці № 10, що на Київському майдані поряд із облдержадміністрацією, відбудеться імпреза з нагоди початку процесу створення Волинського літературного музею. Повідомляє «Волинська правда».
 
З історичною Волинню пов’язані долі та творчість щонайменше понад сотні українських літераторів, із яких – кільканадцять знакових постатей у царині художнього слова та літературознавства. Від легендарного співця Митуси, літописців, Данила Братковського – до таких імен, як Леся Українка та Улас Самчук, що репрезентують Україну. До того в нашому краї працювали відмові польські, російські, єврейські, караїмські письменники. На ниві художнього слова зараз працюють митці, без яких неможливо уявити сучасний літературний процес. Тож давно на часі створення Волинського літературного музею (цю ідею висловив під час минулорічних звітно-виборних зборів обласної письменницької організації Володимир Барна, відповідальний секретар НСПУ).
 
Олег Потурай, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, сказав для «ВП», що 27 березня під час імпрези у Луцькій міській бібліотеці №10 відбудеться обмін думками за участю фахівців міського управління культури, яке очолює Тетяна Гнатів, щодо засад створення літературного музею. Розпочнеться дійство о 13.00.
 
 «ВП» нагадує, що свої напрацювання щодо створення експозиції «Письменники Волині» має Волинський обласний краєзнавчий музей. Зусиллями письменника та громадського діяча Андрія Бондарчука створено Музей Луцького братства та Данила Братковського. Літературознавці Микола Мартинюк і Віктор Яручик працюють на літературною картою Волині, продовжуючи справу світлої пам’яті професора, доктора філології, члена НСПУ Олександра Рисака.
 
 
 
Категорія: Музей книги, м. Луцьк | Переглядів: 921 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]