Головна » 2015 » April » 29 » Студентам нагадали про Чорнобильський слід на Волині
11:50
Студентам нагадали про Чорнобильський слід на Волині
Студентам нагадали про Чорнобильський слід на Волині

   29 квітня 2015 року у приміщенні Волинського технікуму Національного університету харчових технологій відбувся тематичний вечір, присвячений 29-й річниці з часу аварії на Чорнобильській АЕС. Захід проведено спільно працівниками Волинського краєзнавчого музею та студентами і викладачами технікуму.

   В актовій залі технікуму розгорнуто фотодокументальну виставку «Чорнобильський слід на Волині. Наслідки аварії на ЧАЕС» з матеріалами якої ознайомить старший науковий співробітник відділу природи Волинського краєзнавчого музею Гаврилюк Оксана.

   На виставці представлена історія трагедії на ЧАЕС: перші хвилини після вибуху, фото зруйнованого 4-го енергоблоку, фото відважних працівників пожежної охорони і підрозділів внутрішніх справ Волинської області, окремий блок матеріалів присвячений наслідкам аварії.

   Внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС в Україні було забруднено радіацією понад 2300 населені пункти, розташовані на території 12 областей.

   Чорнобильське лихо не оминуло Волині. Чотири тисячі квадратних кілометрів території її південно-східної частини рішенням уряду віднесена до радіоактивно забрудненої. Це Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони.

   У відкритті заходу взяли участь: голова «Спілки Чорнобиль» Луцького району Федір Рузак, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Анатолій Лучко, який представив свою виставку.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 756 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]