Головна » 2018 » February » 2 » «Під Крутами пішли в безсмертя»
12:27
«Під Крутами пішли в безсмертя»
«Під Крутами пішли в безсмертя»

Двадцять дев’ятого січня цього року, у День пам’яті Героїв Крут, минає 100 років від часу героїчного бою, що відбувся під час наступу московсько-більшовицьких військ на Київ (1918 р.) та став символом стійкості і патріотизму української молоді.

До 100-ої річниці Крутянської трагедії у бібліотеці-філії №3 для дітей м.Ковеля спільно з Колодяжненським літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки, проведено годину скорботи «Під Крутами пішли в безсмертя».

Готуючись до відзначення пам’яті загиблих у цій трагедії, книгозбірня брала за мету зберегти пам’ять про подвиг юних борців, що своєю кров’ю окропили землю в боротьбі за волю України.

Під час заходу юні читачі бібліотеки за допомогою інформаційного відеоролику «Бій під Крутами» переглянули події далекого буремного 1918 року і перенеслися думкою і духом у той час, у ті святі для нас місця, і на той шлях, що завів українських юнаків під Крути. Учні 7 класу ЗОШ №5 декламували вірші українських письменників, приурочені героїчному подвигу юних героїв.

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять героїв Крут.

На завершення, зав. бібліотекою В. М. Стеренчук ознайомила присутніх з літературою на цю тему, представленою на тематичній поличці «Минуле в пам’яті живе, сьогоднішнє в душі палає».

Пам’ятаймо про своє героїчне минуле! «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього!», - говорить народна мудрість. І це справді так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 631 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]