Головна » 2018 » February » 22 » «Герої не вмирають»
14:01
«Герої не вмирають»
«Герої не вмирають»

Нелегкий шлях пройшла українська держава. Тисячі синів і дочок України віддали своє життя, щоб країна була вільною. Символом свободи, демократії і нескореності духу українського народу став київський Майдан, який прикував до себе та України увагу всього світу.

Саме подіям на Майдані, героям Небесної Сотні був присвячений урок мужності «Герої не вмирають», проведений у Кортеліському історичному музеї для учнів 8 класу місцевої школи.

Ведучі Назар Шинкарук та Софія Полівода розпочали захід розповіддю про мирну акцію молоді у підтримку Євроінтеграції, за європейську Україну, яка закінчилась кривавим побоїщем і згодом переросла у революційний Майдан.

Микола Михалевич, директор Кортеліського історичного музею, розповів про причини та передумови, які спонукали свідомих громадян української нації вийти на Майдан, щоб об’єднатись у спільній боротьбі за майбутнє нашого народу і нашої держави. Використовуючи матеріали фотодокументальної виставки «Євромайдан. Революція гідності», він розповів про розвиток подій з листопада 2013 року по лютий 2014 року. У своєму виступі Микола Андронович також торкнувся болючої теми для всіх українців – втрати Криму та подій на Сході України, де ще і зараз тривають військові дії.

Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх полеглих у боротьбі за незалежність України.

Хвилююче і проникливо читали вірші про скорботні події Анастасія Олексюк, Софія Пашкевич, Марія Головій, а сільський бібліотекар Ніна Коханюк провела огляд книг про події, які висвітлювались на заході.

Марія Ярошук,
науковий співробітник Кортеліського історичного музею

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 589 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]