Головна » 2018 » February » 2 » «Духовні скарби Маневиччини»
09:29
«Духовні скарби Маневиччини»
«Духовні скарби Маневиччини»

Під такою назвою було презентовано виставку у Маневицькому краєзнавчому музеї. Перед відкриттям виставки присутні вшанували пам’ять загиблого в АТО Героя України Андрія Снітка, якому 25 січня виповнилося б 22 роки, хвилиною мовчання.

У музеї представлено ікони ХVII-XIX століття відреставровані, та ті, які ще її потребують; релігійну атрибутику як православних, так і католицьких храмів, стародруки, Євангеліє, Плащаницю, підсвічники та вінці.

«Плащаниця потрапила до нас 5 років тому. Ми їздили по поліських районах та шукали щось цікаве для поповнення фонду нашого музею. І знайшли ми Плащаницю XVIII століття на одному з горищ», – розповів директор музею Петро Хомич.

До слова запросили настоятелів УПЦ: Свято-Воскресенського храму – о.Сергія, ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» – благочинного Маневицької округи – о.Тарасія, Успіння Пресвятої Богородиці села Оконськ – о. Олександра та о. Михайла з Свято-Троїцької каплиці УПЦ КП.

«Володимирська ікона Божої Матері, що знаходиться у нашому храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Оконськ, матеріальної цінності не має, але в духовному плані вона дуже потужна. Цю ікону в 1916 році власноруч зробили солдати, які тоді перебували на нашій території. Вони були із 2 взводу продовольчо - транспортного 46 армійського корпусу. Можна тільки уявити, яку силу вони вклали в ікону, знаючи, що живуть останні хвилини. Тому наші бійці, а я возив її з собою на схід, коли цілують цю ікону – плачуть», - розповів отець Олександр.

Також Олександр Лановий нагадав присутнім, що цього року 28 серпня храмові села Оконськ виповниться 300 років. Тому всі охочі можуть приїхати в цей древній храм.

На завершення заходу майстриня Тетяна розповіла про подаровану музею вишиту ікону та про свої інші роботи.

Джерело: Маневицька райдержадміністрація

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 748 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]