Головна » 2013 » Листопад » 27 » Зустріч з художниками, майстрами по виготовленню гобеленів Галиною та Андрієм Микитами.
16:07
Зустріч з художниками, майстрами по виготовленню гобеленів Галиною та Андрієм Микитами.
Зустріч з художниками, майстрами по виготовленню гобеленів Галиною та Андрієм Микитами.
29 листопада 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться зустріч з художниками, майстрами по виготовленню гобеленів, членами Національної спілки майстрів народного мистецтва України Галиною Яківною та Андрієм Васильовичем Микитами.
Відвідувачам буде запропоновано оглянути персональну виставку майстрів, відвідати майстер-клас з виготовлення гобеленів та поспілкуватися з творчою родиною.
Подружжя отримало фахову освіту у Вижницькому училищі прикладного мистецтва: Андрій Васильович по спеціальності художнє ткацтво, Галина Яківна – художник-модельєр.
Творче становлення майстрів проходило у місті Володимирі-Волинському. А. В. Микита довгий час працював на посаді головного архітектора міста. За його проектами були створені пам’ятники Т.Г.Шевченку, А.Ю.Кримському, князям Володимиру, Ярославу Мудрому та Всеволоду, Ярославу Осмомислу, Данилу Галицькому, князю Роману і княгині Анні та інші, декоративне керамічне панно „Древній Володимир” та вїздні знаки у місто та район. Він брав активну участь у реконструкції меморіальних комплексів жертв фашизму на місці колишніх концтаборів „Норд 365 Офлаг”, „Панцерний” та у селі П'ятидні. Г.Я.Микита присвятила себе вихованню молодого покоління в дусі любові до мистецтва, викладаючи у дитячій художній школі. Працює у техніці живопису, аплікації, батику.
З 1968 року подружжя працює над творчими гобеленами в різних техніках ручного ткацтва. Спільно продумують композицію майбутньої роботи. Галина Яківна, як художник, зображає сюжет на папері. Андрій Васильович більше приділяє уваги відтворенню задумів за ткацьким верстатом. В доробку митців кілька десятків гобеленів з поетичними та філософськими назвами: „Синьоока Волинь”, „А льон цвіте”, „Материнство”, „Мамині ружі”, „Легенда Полісся”, „Золота осінь”, „Великдень”, „З глибин віків”, „Відродження”, „Емігранти”, „Міф” тощо.
Роботи родини Микит демонструвались на виставках у Києві, Луцьку, Володимирі-Волинському, Колодяжному. Деякі з них є прикрасою інтер'єрів санаторію „Карпати” міста Трускавець, бази відпочинку „Світязь” на Волині, знаходяться у приватних колекціях в Україні та за рубежем.
Початок заходу о 12 годині.
 
 
Т.Хомова
тел. для довідок: 24-23-58
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1077 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]