Головна » 2016 » March » 15 » За вашу і нашу свободу
11:09
За вашу і нашу свободу
За вашу і нашу свободу

   11 березня 2016 року в обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «За вашу і нашу свободу», приуроченої до 270-річчя від дня народження Тадуша Костюшка та 185-ої річниці Польського повстання 1830-1831 років. Це спільний проект Волинського краєзнавчого музею та Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

   Історичним тлом виставки стали бурхливі події, які розгортались на території правобережної України та Польщі на зламі XVIII-XIX ст., коли Річ Посполита остаточно занепадає і стає жертвою своїх сусідів. На захист батьківщини стають патріоти, які намагаються втримати незалежність, але після героїчних повстань зазнають поразки.

   На виставці можна побачити матеріали пов’язані з особою Тадеуша Костюшка та подіями в Україні та Польщі періоду Листопадового повстання. Також експонується унікальна скульптура Давида д’Анже та діє фотозона з історичними реконструкціями. Виставка діє в приміщенні Волинського краєзнавчого музею за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 20.

   Будемо раді бачити всіх бажаючих пізнати нове з історії рідного краю!

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 957 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]