Головна » 2013 » Травень » 15 » Волинському краєзнавчому музею передано колекцію нагород УПЦ.
14:07
Волинському краєзнавчому музею передано колекцію нагород УПЦ.
Волинському краєзнавчому музею передано колекцію нагород УПЦ.
15 травня 2013 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії прийняв делегацію з Волині, у складі секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, голови Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука, директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка, завідувача Музею волинської ікони Тетяни Єлісєєвої та директора Державного історико-культурного заповідника „Дубенський замок” Леоніда Кичатого.
До Міжнародного дня музеїв, що відзначатиметься 18 травня, та з нагоди 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі Предстоятель Української Православної Церкви, на прохання музейних працівників та за підтримки голови Нагородного відділу УПЦ архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, передав комплекти нагород УПЦ Волинському краєзнавчому музею для експонування.





На згадку про зустріч та на знак подяки завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва подарувала Митрополитові список Холмської ікони Пресвятої Богородиці.



Також під час зустрічі Блаженніший Митрополит Володимир благословив проведення благодійного фестивалю „Пасха в древньому Луцьку”, який відбудеться 26 травня. Під час фестивалю збиратимуться кошти для лікування онкохворих дітей.
Комплекти нагород УПЦ були передані і Державному історико-культурному заповіднику „Дубенський замок”.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 832 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]