Головна » 2015 » August » 1 » Волинські музейники долучилися до «Бандерштату» (ФОТО, ВІДЕО)
13:38
Волинські музейники долучилися до «Бандерштату» (ФОТО, ВІДЕО)
Волинські музейники долучилися до «Бандерштату» (ФОТО, ВІДЕО)

   Фестиваль українського опору «Бандерштат-2015» розпочався 31 липня у Луцьку. До обласного центру з різних куточків країни з’їхалося щонайменше три тисячі відвідувачів. Переважно це патріотично налаштована молодь, віком до 20-ти. Кілька днів вона житиме просто неба, слухатиме українську музику та спілкуватиметься із відомими людьми, – повідомляє Інформаційне видання «Слово Волині».

   Цьогорічний «Бандерштат», який давно став візитівкою Луцька, за ліком уже дев’ятий. І хоча три дні молодь житиме у наметах на галявині, їстиме їжу з багаття та митиметься з кружки, - відсутність благ цивілізації її не лякають.

   Вхід на фестиваль платний: перебування за всі дні – від 200 до 300 гривень. У суму включено набір для пікніка, користування вбиральнею, відвідини рок-концертів, охорона. До речі, цьогоріч вона на «Бандерштаті» через наплив людей посилена.

   «Вікова категорія, якщо сьогодні взяти, то більше молоді від 18 до 21 року. Хоча раніше було більше старших. Якщо взяти по регіонах, то я б сказав, що зі всіх частин України є люди. Раніше так не було: був центр і захід»,- зізнається комендант наметового містечка Олександр Лавришик.

   Родзинка фесту – зустрічі з відомими людьми: літераторами, журналістами, дисидентами, воїнами АТО. Про насиченість програми організатори почали дбати ще півроку тому.

   Тим часом, співробітники краєзнавчого музею приготували виставку просто неба. Її головний герой – українська повстанська армія. Експонати, щоправда, ще не закріплені, але нове з історії цього руху молоді уже переповідається.

    «Для гостей нашого краю є здивуванням, що через лави УПА пройшло сотні тисяч людей. І що вони навіть мали закордонні рейди. Упівці. Що повстанський рух поширювався і на східну Україну, і навіть на Крим»,– каже співробітник Волинського краєзнавчого музею Валентина Машлай.

   Фестиваль «Банденрштат» триватиме в місті три дні – з 31-го по 2 серпня. Очікується, що його відвідають щонайменше 4,5 тисячі свідомих українців. У межах розумного, сміються організатори, тут дозволено усе. Єдина заборона, як і всі попередні роки, стосуватиметься алкоголю. За його розпиття каратимуть випровадженням додому.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 818 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]