Головна » 2016 » March » 4 » Виставку живопису і графіки Ірини Гусюк відкрито у Володимир-Волинському музеї
12:59
Виставку живопису і графіки Ірини Гусюк відкрито у Володимир-Волинському музеї
Виставку живопису і графіки Ірини Гусюк відкрито у Володимир-Волинському музеї

   З березня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки Ірини Гусюк, яку співробітники музею присвятили Міжнародному жіночому дню.

   Ірина Петрівна Гусюк народилася 6 липня 1980 року у м.Володимирі-Волинському. Закінчила міську школу №5. Ази живопису вивчала у Володимир-Волинській художній школі, де її наставниками були Адам Михалик і Галина Микита, які також виступили на презентації та поділилися теплими спогадами про свою ученицю. У 1996–2001 роках навчалася у Одеському художньому училищі імені Митрофана Грекова (живописне відділення), де її вчителем був В.Захарченко. Ірина дуже вдячна наставнику за формування її як художниці. У 2001–2005 роках навчалася у Південноукраїнському державному педагогічному університеті імені К.Ушинського на художньо-графічному факультеті. З 2007 року і донині працює викладачем Одеського художнього училища імені М.Грекова, а також у сфері дизайну.

   На виставці експонується 24 живописних і графічних роботи, які можна буде оглянути впродовж березня – квітня. Їх тематика – морські, гірські, міські і сільські пейзажі, графічні портрети людей.

   Персональні виставки Ірини Гусюк та її наставника Валентина Захарченка відбулися в Одесі, Донецьку, Умані, Іллічівську, Южному, Москві, Луцьку, Володимирі-Волинському. Ірина презентувала свої роботи і на міжнародних виставках: у 2009 році у польських містах Пулави і Корш, у 2010 – на міжнародній виставці ART Week у Москві, у 2012 році – на Міжнародній виставці Salon des Refuses у Лондоні, у 2012 році – брала участь у виставці українського мистецтва в Союзі українців у Лондоні, де серед експонованих понад тисячу картин, її робота увійшла за відгуками відвідувачів у десятку кращих.

   На жаль, через свою зайнятість пані Ірина не змогла приїхати на відкриття своєї виставки у рідний Володимир-Волинський. Цю місію вона довірила найріднішим людям – своїм батькам.

   Серед присутніх були родичі, друзі, колеги родини Гусюк, а також представники місцевої влади, викладачі та студенти педагогічного коледжу ім. Агатангела Кримського, вихованці дитячої художньої школи та поціновувачі мистецтва.

   Окрасою презентації стало звучання скрипки під супровід фортепіано, на яких вміло грали учениці Володимир-Волинської дитячої музичної школи Вікторія Семенчук і Олександра Костюк. Їх підготували вчителі Валентина Хвалько та Ірина Колюх та концертмейстери Леся Головій і Людмила Козак.

   З вітальним словом до батьків художниці – Поліни Миколаївни і Петра Яковича звернувся начальник відділу культури і туризму міськвиконкому Андрій Шоцький. По закінченні урочистої частини усі присутні ще довго не розходилися, насолоджуючись спогляданням картин та спілкуючись між собою.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 814 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]