Головна » 2021 » April » 26 » Виставку про ліквідаторів аварії на ЧАЕС підготували у Володимир-Волинському музеї
11:06
Виставку про ліквідаторів аварії на ЧАЕС підготували у Володимир-Волинському музеї
Виставку про ліквідаторів аварії на ЧАЕС підготували у Володимир-Волинському музеї

26 квітня сумна дата в новітній історії України. Тридцять п’ять років тому трапився вибух атомного реактора, який спричинив смерть і хвороби багатьох людей, наслідки цієї катастрофи дають про себе знати і в наш час.

Наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького спільно з головою Володимир-Волинської МДО «Спілка Чорнобиль» Світланою Богайчук організували фотодокументальну виставку «Чорний біль України».

Пані Світлана люб’язною надала музейникам фото з особистих архівів ліквідаторів-чорнобильців, які проживають у Володимирі-Волинському та на Володимирщині. Дехто з них вже відійшов у Вічність. Ці фото назавжди залишаться у фондах музею, щоб розповідати майбутнім поколінням про подвиг батьків і дідусів, які ціною власного здоров’я і життя приборкали чорнобильського атомного монстра.

Також пані Світлана передала до фондів музею костюм ліквідатора Богдана Миколайовича Курилюка, у який він переодягався у 1986 році, коли повертався з забороненої Чорнобильської зони.

Ми щиро вдячні пані Світлані Богайчук за співпрацю. Зичимо усім чорнобильцям здоров’я і довголіття, турботи від держави України, порятунку якої вони віддали найдорожче – здоров’я, а дехто і життя...

До організації виставки долучилися бібліотекарі міської бібліотеки по вулиці Коперніка №3 Людмила Сулік і Тетяна Гричук. Виставку вже оглянуло чимало читачів бібліотеки.

З нагоди чорнобильського дня співробітники історичного музею спільно з працівниками культурно-мистецького центру зняли відеосюжет бесіди з ліквідатором аварії на ЧАЕС Геннадієм Нікітіним і Свтланою Богайчук.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 227 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]