Головна » 2021 » April » 3 » Виставка до 70-річчя від дня народження Б.П.Клімчука відкрили у музеї освіти
10:33
Виставка до 70-річчя від дня народження Б.П.Клімчука відкрили у музеї освіти
Виставка до 70-річчя від дня народження Б.П.Клімчука відкрили у музеї освіти

У Музеї історії освіти Волині при ВІППО розгорнуто фотодокументальну виставку «Борис Клімчук: особистість, педагог, державний діяч, дипломат» до 70-річчя від дня народження Б. П. Клімчука (1951-2014) – учителя, директора школи, організатора освіти на Волині, голови Волинської обласної ради (1992-1998) та Волинської обласної державної адміністрації (1995-2002, 2010-2014), надзвичайного і повноважного посла України у Литві (2004-2008) та Азербайджані (2008-2010).

В основу виставки лягли матеріали і документи із фондових колекцій Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, Волинського краєзнавчого музею, закладу загальної середньої освіти «Ліцей № 11 м.Ковеля», Музею історії освіти Волині та приватних архівів.

Мовою рідкісних фотографій, оригіналів і копій документів, книг, газетних та журнальних публікацій розкривається насичений життєвий шлях і багатогранна діяльність Бориса Клімчука та вшанування пам’яті видатного земляка. Особливу увагу зосереджено на представленні комплексу документів і матеріалів про його педагогічну та освітню діяльність. Закінчивши Харківський державний університет у 1974 р. за спеціальністю вчитель географії, Борис Петрович працював в Острозькій школі-інтернаті Рівненської області, Ковельській середній школі № 7, директором Ковельської 8-річної школи № 9 та у 1982-1990 роках – новозбудованої Ковельської загальноосвітньої школи № 11, постійно сприяв розвитку освіти в краї та всіляко підтримував інноваційну діяльність колективу ВІППО з підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Завданням виставки є привернути увагу освітян, педагогів та краєзнавців області до вивчення і дослідження життєвого шляху та творчої спадщини Бориса Клімчука, використання їх потенціалу у формуванні сучасного модерного вчителя та керівника закладу освіти в краї.

Виставку можна оглянути впродовж березня – квітня в приміщенні Музею історії освіти Волині при ВІППО.

Романчук Г. Д.,
науковий співробітник науково-дослідної лабораторії соціологічних досліджень та розвитку освіти

Джерело: ВІППО

Категорія: Музей освіти Волині при Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти | Переглядів: 212 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]