Головна » 2013 » Травень » 15 » Відбувся Четвертий музейний круглий стіл на тему „Музейна комунікація: теорія і практика”.
11:52
Відбувся Четвертий музейний круглий стіл на тему „Музейна комунікація: теорія і практика”.
Відбувся Четвертий музейний круглий стіл на тему „Музейна комунікація: теорія і практика”.
Волинський краєзнавчий музей спільно з кафедрою документознавства і музейної справи Волинського національного університету імені Лесі Українки започаткував у 2010 році проведення музеєзнавчих круглих столів з нагоди Міжнародного дня музеїв. 15 травня 2013 року Волинський краєзнавчий музей та кафедра документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки провели Четвертий музейний круглий стіл на тему „Музейна комунікація: теорія і практика” (програма тут). У науковому заході взяли участь працівники музеїв та заповідників України, викладачі кафедри, студенти.







Під час засідання круглого столу прозвучали доповіді з актуальних теоретичних питань музеєзнавства, зокрема, про нові тенденції в сучасному музейництві, музейну комунікацію як форму реалізації соціальних функцій музею, музейну педагогіку як наукову дисципліну, форми взаємодії музейної педагогіка і музейну комунікацію, зв’язки з громадськістю як складову музейної комунікації, про методи ефективної комунікації та навчання в рамках співпраці музею і школи, досвід культурно-освітньої та популяризаторської діяльність музеїв та ін.

















Учасники наукового заходу взяли участь у презентації виставки „Фундатори музейної справи на Волині. Друга половина ХХ століття”, присвяченої пам’яті волинського краєзнавця, засновника та першого директора Торчинського народного історичного музею Григорія Гуртового (1924–2012).


 
Фото Л.Максимова.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 962 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]