Головна » 2015 » August » 25 » В Рожищенському музеї - нова експозиція
11:54
В Рожищенському музеї - нова експозиція
В Рожищенському музеї - нова експозиція

   23 серпня 2015 року у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття експозиції «Народний Рух України в Рожищенському районі». Участь у даному заході взяли голова райдержадміністрації Інна Гайворонська, голова районної ради Андрій Музика, заступник голови райдержадміністрації Антоніна Клімчук, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Клімович, начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Новосад, колишні члени Народного Руху у Рожищенському районі, представники громадських організацій району та ЗМІ.

   Мовою архівних документів і фотоматеріалів експозиція відтворює багатогранну діяльність Народного Руху України, зародження якого в умовах однопартійної системи і невдоволення частини українського суспільства діями влади знаменувало утворення широкої народної опозиції, дало поштовх виникненню і становленню багатопартійності, і нарешті, виявилося важливим кроком у поваленні тоталітарного режиму та розбудові нової демократичної держави.

   За словами ініціатора створення експозиції, доктора політичних наук, професора кафедри політології Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Валентина Малиновського, ідея її створення виникла в процесі написання книги про Народний Рух України у Рожищенському районі.

   Під час відкриття експозиції колишні «рухівці» поділились спогадами про нелегкі часи та різні точки зору з приводу необхідності відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в світлі сучасних подій, зробивши акцент на великому значенні перемоги над ворогами та розбудови незалежної, демократичної та соборної України.

   Наприкінці заходу, голова райдержадміністрації Інна Гайворонська та голова районної ради Андрій Музика подякували організаторам виставки за її проведення, а також висловили надію на те, щоб молодь вивчала та пам’ятала своє коріння та не лінувалася проводити пошукову роботи з метою збору інформації щодо своїх батьків, дідуся, бабусі тощо.

Джерело: Рожищенська районна державна адміністрація

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 906 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]