Головна » 2016 » March » 2 » В обласному музею розкажуть про сучасного Тараса Шевченка
14:43
В обласному музею розкажуть про сучасного Тараса Шевченка
В обласному музею розкажуть про сучасного Тараса Шевченка

   4 березня 2016 року о 12.00 год. у меморіальній експозиції ”Шевченківська світлиця Миколи Куделі”, що є сектором Волинського краєзнавчого музею, відбудеться історична година ”Сучасний Шевченко”, присвячена 202-ій річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

   Тема заходу – сприйняття творчості Тараса Шевченка у 21 столітті, актуальність його творів крізь призму політичного та соціального життя українців. Образ Кобзаря на Майдані під час Революції Гідності висвітлено на виставці ”Шевченко і Майдан”, адже 2014 став не лише роком Українського Генія, цей рік – переломний і націєтворчий для нашої держави.

   На фронтах Другої світової війни, в бункерах УПА борці за Україну хотіли мати поруч із набоями найдорожчу для них книжку – ”Кобзар” Тараса Шевченка. На заході для широкого загалу буде представлений ”Кобзар”, виданий у 2015 році. Книгу адресовано українським воїнам, які відстоюють незалежність на Сході України. Трагічні і водночас героїчні події знову ставлять перед нами феномен Тараса Шевченка. Вони спонукають багатьох сучасників по новому поглянути на його творчість і відзначити дивовижну актуальність ідей Кобзаря нашому тривожному часу.

   Окремим акцентом заходу буде показ на прикладі Миколи Куделі місця і ролі Шевченка в житті та діяльності простого українця, як патріотичного виховного чинника та зразка служіння Україні та українському народу.

   Сьогодні важливо читати твори Шевченка не просто як чудові поетичні шедеври, а шукати відповіді на проблеми сьогодення через співпереживання і переосмислення минулого. Для національного самозбереження варто почути нарешті голос свого генія і пророка, голос Тараса Шевченка. Це єдиний спосіб досягти такої вистражданої і омріяної перемоги, перемоги над внутрішнім і зовнішнім ворогом.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1089 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]