Головна » 2016 » November » 21 » В обласному музеї вже попрощалися з Осінню
17:02
В обласному музеї вже попрощалися з Осінню
В обласному музеї вже попрощалися з Осінню

18 листопада, напередодні Собору Архістратига Михаїла, в експозиції відділу природи Волинського краєзнавчого музею була проведена остання у сезоні екскурсія-казка «В гостях у Золотої Осені» із циклу «Чарівні пори року».

Із чарівною порою золотої осені прощалися вихованці Дитячого центру розвитку дитини «Бджілка Майя». Найменші музейні екскурсанти (від 3 до 6 років) познайомились із осінніми явищами у природі Волині, життям тварин у холодну пору року, дали відповіді на загадки, що загадала їм Осінь. Дошкільнята подякували казковому персонажу за теплу і сонячну погоду у вересні, за рясні дощі жовтня і листопада, що щедро напоїли спраглу після спекотного літа землю і дали надію на багатий урожай наступного року.

На малят чекав сюрприз – на музейне свято несподівано завітала Зимонька-Зима із повним кошиком першого «снігу». Адже «Михайло приїжджає на білому коні» – так стверджує українська приказка. За даними фенології (наука про пори року) на Волині 20 – 23 листопада розпочинається останній період осені – передзима, для якої сніг звичне явище.

Діти охоче поспілкувалися із казковою Зимою і, користуючись нагодою, погралися з нею в улюблену гру усієї малечі – сніжки.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 572 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]