Головна » 2013 » Травень » 17 » У Волинському краєзнавчому музеї відзначили Міжнародний день музеїв.
12:56
У Волинському краєзнавчому музеї відзначили Міжнародний день музеїв.
У Волинському краєзнавчому музеї відзначили Міжнародний день музеїв.
17 травня 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї проведено урочисту академію з нагоди Міжнародного дня музеїв.
Участь в академії взяли представники місткої та обласної влади, зокрема заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк, заступник голови Волинської обласної ради Валентин Вітер та начальник Луцького міського управління культури Тетяна Гнатів, а також науковці, краєзнавці та працівники музеїв області.





Під час урочистій академії демонстрували проекти переможців „Музейної події року – 2012”, зокрема книгу-альбом „Музей волинської ікони”, видану державним коштом, Волинський обласний музейний фестиваль „Музейний туристичний ресурс – 2012” та експонати, які передала Волинському краєзнавчому музею Ягодинська митниця. Також презентували церковні нагороди з колекції, яку передав музею Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.



Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк вручив почесні грамоти та подяки голови Волинської облдержадміністрації та зазначив, що обласна влада і надалі буде підтримувати волинські музеї. Сказав, що завдяки працівникам музеїв ми можемо поглянути на наше минуле через призму експонатів та експозицій. Робота працівника музею здається простою лише для непосвячених, насправді вона дуже нелегка, а виставка про фундаторів музейної справи переконує, що це великі люди, сподвижники.







У свою чергу, з професійним святом привітав музейників заступник голови обласної ради Валентин Вітер та вручив працівникам галузі нагороди обласної ради. Сказав, що завдяки праці музейників ми можемо побачити історичну спадщину, поєднати минуле, сьогодення і майбутнє. Спілкуючись з працівниками музеїв, він зрозумів, що музеї вже створили своєрідну „машину часу” і велика їм шана за їх невтомну кропітку працю.









Тетяна Гнатів передала вітання від Луцького міського голови Миколи Романюка, і нагадала, що напередодні директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк отримав спеціальну творчу премію міського голови. Подякувала музейникам за те, що вони є місточком з минулого у сучасне, адже саме культурна спадщина є важливою складовою історичної пам’яті. Вручила нагороди Луцького міського голови.







На заході були присутні також і представники духовенства. Як зазначив директор Волинського краєзнавчого музею, передача колекції церковних нагород УПЦ у подарунок музею не відбулася б, якби не співпраця і підтримка Митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.





Заступник начальника управління культури Волинської облдержадміністрації Валерій Дмитрук вручив грамоти та подяки працівникам музеїв Волині.



Опісля промов посадовці та нагород, передали слово іншим гостям – друзям музею, які сказали багато добрих слів та побажань. Не обійшлся і без подарунків музею.
І на сам кінець, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк нагородив кращих працівників музею та меценатів музею.



Музейне дійство супроводжувалося музичними вітаннями з професійним святом у виконанні учениці Луцької гімназії №21 Ганни Самочко.


 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 979 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]