Головна » 2014 » Лютий » 11 » У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку, присвячену 25-річчю виведення радянських військ з Афганістану (ВІДЕО).
15:18
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку, присвячену 25-річчю виведення радянських військ з Афганістану (ВІДЕО).
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку, присвячену 25-річчю виведення радянських військ з Афганістану (ВІДЕО).
У Волинському краєзнавчому музеї 11 лютого відкрилася виставка «Дорогами Афганістану», присвячена 25-річниці виведення радянських військ з Афганістану. На виставці представлені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею та особистої колекції заступника голови Волинського асоційованого товариства «Афганський синдром», ветерана Афганської війни Анатолія Сєркова.





Для огляду відвідувачів представлені експонати, що висвітлюють історію Афганської війни 1979-1989 рр., матеріали про історію країни Афганістан, її культуру та релігію, ряд матеріалів присвячені перебігу війни (введення бойових дій та виведення радянських військ).
Відвідувачі виставки матимуть можливість оглянути унікальні особисті речі, фото та нагороди воїнів-афганців, вихідців з Волині. Окремий розділ присвячено волинському письменнику, лауреату Шевченківської премії Василю Слапчуку, який був учасником Афганської війни. Викличе зацікавлення стенд, присвячений діяльності спецпідрозділу «Альфа», який у 1979 році приймав участь у штурмі палацу президента Афганістану Аміна та Герою Радянського Союзу Віктору Карпухіну, уродженцю міста Луцька.





Відображено на виставці і сучасну діяльність товариств ветеранів війни в Афганістані, мистецькі роботи, атрибуцію та конверти, присвячені цій війні. Коротко повідомляється про сучасний суспільно-політичний стан в Афганістані, після виведення радянських військ, де так і не наступив мир.
На відкритті виставки були присутні ветерани-афганці, а саме спогадами ділилися генерал у відставці О.Булавін та В.Папірник, В.Марушкін зачитав свою власну поезію на тему афганської війни. Офіцер-наставник Луцького правознавчого ліцею та учасник бойових дій в Афганістані на захід прийшов разом із учнями, щоб молоде покоління поспілкувалося із учасниками війни в Афганістані.













Також Анатолій Сєрков вручив нагороду директору Волинського краєзнавчого музею Анатолію Силюку, який втратив рідного брата в афганській війні.



Приємним подарунок гостям заходу став виступ дитячого духового оркестру «Юність», під керівництвом М.Курилюка.


 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 832 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
0   Спам
1 Оля   (21.02.2014 00:43) [Материал]
Выйна- це саме жахливе випробування на землы. Не дай Бог , щоб таке повторилося. Збережи Господи выд кровопролиття!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]