Головна » 2016 » March » 29 » У Музеї технічного прогресу складали кубик Рубика на швидкість
13:39
У Музеї технічного прогресу складали кубик Рубика на швидкість
У Музеї технічного прогресу складали кубик Рубика на швидкість

   26 березня у Музеї технічного прогресу, що в «Адреналін Сіті» відбулися змагання зі швидкісного складанню кубика Рубика. Участь у змаганнях зі швидкубігну взяло понад 20 знавців кубічних головоломок з Луцька та Ковеля, – повідомляє "Слово Волині".

   Як розповів один із співорганізаторів турніру Олександр Луцюк, такі змагання проводяться не вперше, вони є сезонними і проходять тричі на рік – весною, влітку і восени.

   Олександр Луцюк - досвідчений учасник подібних перегонів. Він брав участь навіть у міжнародних змаганнях і посів там друге місце. Тоді головною "фішкою" було не просто скласти головоломку на швидкість, а скласти її з закритими очима. 

   За словами Олександра, спочатку розмішують головоломку, дають час, щоб її запам’ятати, а далі учаснику зав’язують очі і він складає кубика Рубика. Хлопець запевняє – подібне зробити можливо. Рекорд, який побив Олександр, – склав кубик Рубика за 10 секунд.

   Цього разу Олександр Луцюк теж є в трійці переможців, він посів друге місце з результатом 14,23 секунди. Першим у змаганнях став Максим Христинець – 13,48 секунди , а третє місце дісталося Роману Царенку – його результат 16,70 секунди. Переможців визначали за середнім часом змагань. Хоча рекордом на перегонах по швидкості складання кубика Рубика є 9,33 секунди, і побив його Олександр Луцюк.

   Саме ця трійка спідкуберів розділила призовий фонд від головного організатора змагань "Адреналін Сіті". За перше місце переможець отримав сертифікат на суму 700 гривень, за друге місце – сертифікат на 500 гривень і за третє місце – сертифікат на 300 гривень.

   Зазначимо, що автором відомої квадратної головоломки є Ерно Рубік. Винахід «народився» 1974 року. Сам винахідник охрестив його «Магічним кубом», але у 1980 році компанія Ideal Toys перейменувала головоломку за іменем винахідника і цього ж року виграла німецьку нагороду «Гра року».

Категорія: Музей технічного прогресу | Переглядів: 791 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]