Головна » 2013 » May » 7 » У музеї Сенкевичівської ЗОШ І-ІІІ ст. оформлено експозицію, присвячену Перемозі у Великій Вітчизняній війні.
14:20
У музеї Сенкевичівської ЗОШ І-ІІІ ст. оформлено експозицію, присвячену Перемозі у Великій Вітчизняній війні.
У музеї Сенкевичівської ЗОШ І-ІІІ ст. оформлено експозицію, присвячену Перемозі у Великій Вітчизняній війні.
7 травня 2013 року заступник голови Горохівської райдержадміністрації В.Бочковський здійснив робочу поїздку у Сенкевичівську ЗОШ І-ІІІ ст., де оглянув історичний музей. «А пам'ять буде жити вічно» – під такою назвою оформлено експозицію у музеї школи, яка присвячена Перемозі у Великій Вітчизняній війні, людям, які винесли на своїх плечах тягар воєнного лихоліття.
«За час, що минув від Великої Перемоги над фашизмом народилися і виросли нові покоління. Відійшли у вічність багато переможців-фронтовиків. Але пам'ять про грізне лихоліття, про подвиги батьків, дідусів у тих подіях жива і буде жити вічно. Експонати, що зібрані у музеї переконливо розповідають про ціну сьогоднішнього мирного неба над нашими головами. В центрі експозиції – світлина пам'яті солдатам, що загинули за визволення селища та навколишніх сіл. У скорботі завмер солдат, що на мить зупинився над могилою своїх побратимів, щоб йти далі визволяти людей із неволі. Тут же списки воїнів, що захороненні у братській могилі. Жителі селища свято бережуть пам’ять про своїх рідних, що загинули у війні, про визволителів. Не можна без хвилювання дивитися на фронтові похоронки, які одержували матері, дружини загиблих. В одному із альбомів зібрано листи матері, яка до останнього подиху листувалася з учнями школи, розповідаючи про свого сина, виливала біль душі у віршах, спогадах.Є матеріали про розстріляних німцями євреїв», – розповіла екскурсовод.
Експозицію оглядають як учні, так і дорослі, всі, хто буває в школі.
 
Джерело: сайт Горохівської райдержадміністрації
Категорія: Горохівськи народний історичний музей | Переглядів: 1084 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]