Головна » 2013 » Листопад » 27 » У музеї читали твори Тараса Шевченка.
18:45
У музеї читали твори Тараса Шевченка.
У музеї читали твори Тараса Шевченка.
Тарас Григорович Шевченко – визнаний геній української нації. Його життя було присвячене Україні та її народу. Шевченко був не тільки поетом і художником, він поєднував у собі набагато більше. Наступного року на загальнодержавному рівні будемо відзначати 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. До цих заходів активно долучився і Волинський краєзнавчий музей. Зокрема, підготовлена пересувна виставка «Тарас Шевченко і Волинь», щоквартально проводяться літературні години «Читаємо Шевченка разом». В обласному музеї діє «Шевченківська світлиця Миколи Куделі», яка презентує унікальну колекцію шевченкіани.
27 листопада у Волинському краєзнавчому музеї відбулася чергова літературна година «Читаємо Шевченка разом». Гостями заходу стали учні ЗОШ № 2 м.Луцька. На прикладі творів «Великий льох», «Сон», «Холодний яр» наукові співробітники музею висвітлили соціально-політичні погляди Т.Г.Шевченка.
Молодший науковий співробітник відділу давньої історії Назар Галабуз розповів про біографію Кобзаря і презентував виставку «Тарас Шевченко і Волинь».



Науковий співробітник того ж відділу Богдан Зек проаналізував обрані твори і звернув увагу на політичні погляди Шевченка.



Ведуча заходу, старший науковий співробітник відділу новітньої історії Марія Філонюк розповіла присутнім про час і місце видання творів «Великий льох», «Сон», «Холодний яр».





Захід завершився показом документального фільму Юрія Макарова «Мій Шевченко».

Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1273 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]