Головна » 2015 » August » 23 » У Художньому музеї історію Луцька зобразили за допомогою живопису, фотографії і декоративно-прикладного мистецтва
23:09
У Художньому музеї історію Луцька зобразили за допомогою живопису, фотографії і декоративно-прикладного мистецтва
У Художньому музеї історію Луцька зобразили за допомогою живопису, фотографії і декоративно-прикладного мистецтва

   Учасники творчого об’єднання «Куля» за допомогою живопису, фотографії та декоративно-прикладного мистецтва зобразили своє бачення історії Луцька. 23 серпня у Художньому музеї відбулася презентація проекту «Urbs Lucoria-Грод Луцький», присвячена 930-й річний міста.

   Проект «Urbs Lucoria-Грод Луцький» присвячений 930-й річниці міста. Представляє він собою мандрівну виставку робіт творчого об’єднання «Куля». Це і живопис, і фотографія, а також вироби декоративно-прикладного мистецтва, – повідомляє VIP.VOLYN.UA. Усі вони інтерпретують історію Луцька.

   Виставка експонуватиметься першою чергою у містах-партнерах Луцька та у країнах, представники яких були учасниками історичного з’їзду Єропейських монархів 1429 року.

    «Наша ціль – показати і розказати людям про місто... Оскільки цю виставку планують повести закордон, то у такий спосіб хочемо посприяти розвитку туризму у Луцьку», – зазначив один із авторів проекту Олександр Дишко.

   Він розповів, що, застосувавши різні техніки, мали на меті зобразити загальне бачення Луцька у просторі часу.

   Міський голова Микола Романюк подякував учасникам творчого об’єднання «Куля» за таку роботу. Оскільки на презентації були представники делегацій із закордону, то градоначальник запропонував спільно попрацювати для взаємного обміну картинами для сприяння промоції. Власне з цією метою розробили каталог, у якому представили роботи, створені у рамках проекту. Тож кожен гість мав можливість його отримати.

   На презентацію завітав також іспанський художник Карлос Гарсіа Лаос, який також у Луцьку презентував власну виставку та скульптуру. «Склалося враження, що це надзвичайно важливий проект. Це не просто художня виставка, а символ міста в культурному і туристичному просторі, у його розвитку», – зазначив митець.

Категорія: Художній музей | Переглядів: 920 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]