Головна » 2016 » March » 3 » «Святині України-Руси» художника Леоніда Гопанчука презентували в обласному музеї
22:26
«Святині України-Руси» художника Леоніда Гопанчука презентували в обласному музеї
«Святині України-Руси» художника Леоніда Гопанчука презентували в обласному музеї

   2 березня у Волинському краєзнавчому музеї презентували виставку «Святині України-Руси» заслуженого художника України Леоніда Гопанчука.

   Леонід Авакумович Гопанчук народився в селі Заболотинці Млинівського району Волинської області. Він визнаний одним з найкращих портретистів Європи. Його роботи знаходяться в приватних колекціях 20 країн світу. Цікаво, що художник майже не продавав свої роботи, написані на історичну тематику, адже хотів зберегти колекцію. Леонід Авакумович – прекрасний пейзажист, живописець. Його роботи представлялися на багатьох виставках в Україні та за кордоном. Його творчість була присвячена саме Україні, і більшість його робіт – це сюжети української історії, української культури та українського мистецтва.

   У відкритті виставки взяли участь: дружина Леоніда Авакумовича – Неоніла Гопанчук, син Роберт, Антоніна Іванівна Листопад – лауреат премій імені Василя Стуса (1993) та імені Олени Пчілки (1994), дипломант Міжнародного Шашкевичевського конкурсу (Канада), лауреат Літературного фонду Воляників-Швабинських при Фундації Українського Вільного університету в Нью-Йорку. Ніна Іванівна Горик – письменниця, член Національної Спілки письменників України, Анатолій Іванович Квасюк – реставратор Волинського краєзнавчого музею, Людмила Антонівна Стасюк – директор Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Були присутні колеги, родина художника Леоніда Гопанчука, односельчани, волинські художники, студенти, громадськість міста.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 888 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]