Головна » 2021 » April » 5 » Студенти-музейники зустрілися із фахівцем-практиком з етнографічного музейництва
09:48
Студенти-музейники зустрілися із фахівцем-практиком з етнографічного музейництва
Студенти-музейники зустрілися із фахівцем-практиком з етнографічного музейництва

У межах роботи проблемної групи «Актуальні проблеми традиційно-побутової культури українців та етнографічного музейництва» та вивчення курсу «Традиційно-побутова культура» другокурсники спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство» освітньо-професійної програми «Музейний менеджмент, культурний туризм» Волинського національного університету імені Лесі Українки зустрілися з фахівцем-практиком, завідувачем науково-експозиційного відділу Волинського краєзнавчого музею Людмилою Мірошниченко-Гусак.

Тема зустрічі – історія про те, як співробітники відділу працюють із відвідувачами, використовуючи різні форми роботи: майстер-класи, квести тощо. Студентам розповіли про заходи, які розробляють для учнів і дошкільнят. Це, зокрема, майстер-клас із виготовлення гончарного посуду в музейній майстерні «Пташка», де діти працюють на справжньому гончарному крузі й водночас розгадують ребуси, загадки. Тема «Народна метрологія» адаптована до уроків математики для учнів 5–7 класів. Діти не просто отримують теоретичні завдання, а самі мають змогу перевірити ту чи ту міру.

Молодь зацікавили й інші форми роботи відділу, особливо ті, у яких задіяно студентів спеціальності «Музеєзнавство, пам’яткознавство». Це, наприклад, «Ми водили Куста від хати до хати», «Федір Вовк мандрує Волинню» й ін. Відзначено і волонтерську діяльність наших студентів, які допомагали у виготовленні реклами для майстер-класів і виставок, працювали у «Школі писанкарства», виступали як моделі для демонстрації колекції одягу тощо.

Порушені під час зустрічі проблеми дають змогу не тільки краще засвоїти теми з традиційно-побутової культури, а й сприяють формуванню психологічних і комунікативних компетентностей студентів спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», їхній підготовці до практичної роботи за обраним фахом.

Алла ДМИТРЕНКО,
доцент кафедри музеєзнавства,
пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 139 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]