Головна » 2012 » June » 1 » Студенти Луцького педагогічного коледжу відвідали Музей історії органів внутрішніх справ Волині.
21:38
Студенти Луцького педагогічного коледжу відвідали Музей історії органів внутрішніх справ Волині.
Студенти Луцького педагогічного коледжу відвідали Музей історії органів внутрішніх справ Волині.
Музей історії органів внутрішніх справ Волині має почесне звання «Народний». Завдяки його діяльності наші краяни можуть дізнатися про роботу правоохоронних органів на Волині від часів Київської Русі і аж до наших днів. Погортати сторінки історії волинської міліції прийшли студенти Луцького педагогічного коледжу.
Екскурсію, яку розпочав із зали, де представлені експонати часів Київської Русі та Великого Князівства Литовського, майбутнім педагогам провів завідувач музею Валерій Маруга. Валерій Миколайович розповів, як працювали правоохоронці у давнину, як відбувалося становлення правосуддя в області. Неабияку цікавість у студентів викликали перші паспорти, які містили детальний опис власника.
Крокуючи залами музею, Валерій Маруга розповів дітям про роботу правоохоронців у революційні та повоєнні часи, радянську добу.
Згадав екскурсовод і про те, як активно правоохоронці приборкували мирний атом після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Окремо зупинилися поблизу стенду «Вічна пам'ять героям», де завідувач музею розповів присутнім про подвиги міліціонерів, які ціною власного життя захищали громадян.
Зберігається у музеї біографічна довідка та копія фотографії Родіона Кличка – дідуся братів Віталія і Володимира Кличків. Дідусь чемпіонів світу з професійного боксу служив саме у волинській міліції.
Екскурсія закінчилась у залі, яка присвячена експертам-криміналістам. Там Валерій Маруга подякував учням за увагу, а ті у свою чергу – за змістовну і пізнавальну розповідь. Адже всі добре розуміють: хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього.
 
Джерело: СЗГ УМВС України у Волинській області, 1.06.2012
Категорія: Народний музей історії органів внутрішніх справ Волині | Переглядів: 1190 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]