Головна » 2012 » Червень » 04
Любомльський краєзнавчий музей взяв участь у святкуванні 725-річчя міста.
   Перша писемна згадка про місто датується 1287 роком, часом його заснування князем Володимиром Васильковичем. За свідченням літопису, це була улюблена резиденція князя, яку він укріпив, розбудував і оживив. Тут він перебував разом з князівською канцелярією, приймав послів, давав розпорядження, їздив на полювання в Любомльські пущі. В Любомлі князь любив відпочивати, та так, що, за словами літописців, «душа його раділа і в благості перебувала». Князь одного разу вигукнув: «любо мне здесь»,  звідки і пішла назва - Любомль («любо мне»).
ДЕНЬ ПОЧЕСНИХ ВІДВІДУВАЧІВ У МУЗЕЇ ЛУЦЬКОГО БРАТСТВА.
   У День Святого Духа нещодавно створений Музей Луцького Братства відвідали одразу двоє почесних гостей: Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та директор Інституту літератури НАН України ім. Т. Шевченка, академік, лауреат Шевченківської премії Микола Жулинський.
У Білостоку презентували книгу директора Торчинського історичного музею Григорія Гуртового.
    На свято Трійці у Будинку культури села Білосток Луцького району відбулася презентація видання ДП "Волинські старожитності" - краєзнавчих нарисів про Білосток Григорія Гуртового. Ми вже повідомляли, що презентація першого накладу відбулася 19 квітня у Луцьку. Другий наклад книжки на чисельні прохання білосточан було видано за кошти вихідця із села, випускника місцевої школи Ігоря Корчука.