Головна » 2016 » November » 27 » Салон педагогічних ідей працював в обласному музеї
12:07
Салон педагогічних ідей працював в обласному музеї
Салон педагогічних ідей працював в обласному музеї

24 листопада у Волинському краєзнавчого музеї відбувся семінар-практикум для методистів та вихователів дошкільних навчальних закладів міста Луцька «Салон педагогічних ідей. Музей як особливий розвиваючий простір для розширення культурного й національного світогляду дитини».

Учасників заходу від Волинського краєзнавчого музею привітала Євгенія Іванівна Ковальчук, кандидат історичних наук, заступник директора музею з наукової роботи. Вона познайомила слухачів із співпрацею музеїв області з навчальними закладами краю, закликала їх до участі у конференціях «Музейна педагогіка. Теорія та практика», які поводить обласний музей і матеріали яких регулярно публікує головне щорічне видання музею – «Волинський музейний вісник».

Педагоги познайомились із експозицією відділу природи Волинського краєзнавчого музею – саме вона найбільше захоплює їх вихованців, що приходять у музей із батьками чи іншими членами сім’ї у вихідні дні. Вихователям була презентована програма екскурсійного обслуговування дошкільнят – цикл театралізованих інтерактивних екскурсій-казок «Чарівні пори року», еколого-етнографічних свят та екологічних годин.  Головна мета цих оригінальних заходів – у цікавій, доступній для малят формі розповісти про красу рідного краю, про екологічну обізнаність і доброту волинян, які виражаються у мудрих народних легендах, звичаях і обрядах. Патріотизм і любов до Великої Батьківщини формується із любові до краю, у якому народився і виріс. До кожного із заходів циклу включені ігри – розвиваючі, рухові, народні, ігри з елементами пошуку (квесту).

Учасники семінару випробували свою інтуїцію і уміння працювати у команді, виконуючи завдання квесту «Слідами звірів».

Жоден виховний екологічний захід у відділі природи Волинського краєзнавчого музею маленькі діти не залишають без сувеніра – паперових «журавликів», «синичок», «котиків», ляльок-мотанок, солодкого обрядового печива «жаворонків» тощо. Педагоги  отримали буклети про Волинський краєзнавчий музей, календарики із краєвидами Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та щиру пропозицію про співпрацю.

Кураторами цього оригінального музейного проекту були Семенова Наталія Іванівна, вихователь-методист ДНЗ № 31 і Тищенко Тетяна Миколаївна, завідувач відділу природи Волинського краєзнавчого музею.

Фото Л. Максимова див. тут.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 664 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]