Головна » 2017 » April » 6 » Презентація виставки «Пасхальний сувенір від Анатолія Бойка»
10:03
Презентація виставки «Пасхальний сувенір від Анатолія Бойка»
Презентація виставки «Пасхальний сувенір від Анатолія Бойка»

6 квітня 2017 року о 14 годині у Музеї волинської ікони відбудеться презентація виставки «Пасхальний сувенір від Анатолія Бойка». На виставці представлені майже сотня творчих робіт майстра. Кожна робота є ексклюзивною, виготовлена з різноманітних природних матеріалів в оригінальних авторських техніках.

Довідково:

Анатолій Бойко народився в селі Буглів Ланівецького району Тернопільської області. Закінчив Дубнівське училище декоративно-прикладного мистецтва, здобувши фах різьбяра по дереву. З 2003 р. проживає у м. Володимирі-Волинському. Анатолій Бойко освоїв і творчо використовує 17 технік народного мистецтва – в’язання, вишивку, різьблення по яєчній шкаралупі, живопис, інкрустацію, кування по кольорових металах та ін.

Найулюбленішим видом творчості Бойко називає писанкарство, яке з давніх часів різноманітними оберегами-знаками було життєстверджуючим символом християнської віри. Починаючи з 2009 р. займається декоруванням яєць. Майстер декорує яйце у сучасному мистецькому стилі і замість воску та фарб використовує метал. Техніку кування по яєчній шкаралупі та вирізьблення Анатолій Бойко освоїв самостійно. Для роботи майстер використовує курячі, індичі, качині, гусячі, перепелині та страусині яйця. Перед роботою яйце видуває, миє, просушує. Обковує яйця міддю, латунню, алюмінієм і сріблом, а потім вирізає все зайве. Такі ювелірні роботи виконує бор-машиною або алмазним буром. Деякі сувенірні яйця прикрашає бурштином, малахітом, агатом, обсидіаном, бірюзою та яшмою. Залежно від складності проекту на виготовлення сувеніру йде від кількох днів до місяця. Ескізів майстер не робить, хоча вже на початках кожної роботи має бачення кінцевого результату.

У грудні 2014 р. Анатолій Бойко брав участь у Міжнародному фестивалі художньої творчості інвалідів «На крилах надії». Виставка робіт проходила у приміщенні Верховної Ради України. Пан Бойко на цій виставці посів І місце. У листопаді 2015 р. здобув звання рекордсмена як володар найбільшої колекції експонатів з яєчної шкаралупи, оздобленої металом, яка немає аналогів у світі. Його ім’я занесене у національний реєстр рекордів України. Роботи волинського майстра є у поціновувачів прекрасного в Англії, США, Японії, Канаді, Іспанії, Польщі, Німеччині.

У колекції Анатолія Бойка близько трьох сотень експонатів. Виставки робіт майстра проходили у Києві, Луцьку, Ковелі, Шепетівці, Хмельницькому, Коломиї, Мелітополі, районних центрах Волині.

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 778 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]