Головна » 2013 » Листопад » 22 » ПІЗНАЄМО ТРАГІЧНЕ МИНУЛЕ.
23:51
ПІЗНАЄМО ТРАГІЧНЕ МИНУЛЕ.
ПІЗНАЄМО ТРАГІЧНЕ МИНУЛЕ.
22 листопада 2013 року голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Іван Вовк побував на виставці „Голодомор в Україні 1932 – 1933 років та його трагічний наслідок”, презентованій Камінь-Каширським районним народним історико-краєзнавчим музеєм.



Директор музею Наталія Пась ознайомила керівника виконавчої влади з документальними експонатами виставки. На запитання Івана Вовка, чи цікавить молодь питання історичної пам’яті, Наталія Олександрівна зауважила, що за один день уже проведено 4 екскурсії школярів різної вікової категорії. Звісно, тема тяжка і болюча, однак старшокласники цікавляться історичними передумовами цього трагічного явища та його страшними наслідками для українського народу. За словами директора районного музею, виставка триватиме ще понад місяць. А тому ознайомитися з нею можуть усі бажаючі.
Голова райдержадміністрації Іван Вовк вважає, що про лихоліття Голодомору повинна знати молодь, бо це сторінки нашої історії. Ми повинні запобігти повторенню трагічного явища у майбутньому. Однак, на думку керівника, українці не повинні тримати у своєму серці зло. „Ми не можемо змінити історію, не прагнемо помсти. Єдине бажання – щоб люди розуміли, чим насправді був Голодомор. Світ, який не має історичної пам’яті, приречений на повторення помилок. Потрібно пам’ятати і молитися за тих людей, які загинули в часи Голодомору”, – переконаний очільник виконавчої влади району.
 
Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 932 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]