Головна » 2017 » April » 6 » «Під крилом Берегині» у Маневицькому музеї
13:46
«Під крилом Берегині» у Маневицькому музеї
«Під крилом Берегині» у Маневицькому музеї

У Маневицькому краєзнавчому музеї для сімей та дітей учасників російсько-української війни було проведено майстер-клас з арт-терапією «Під крилом Берегині».

У майстер-класі взяли участь дружина загиблого земляка Олександра Кінаха Тетяна та донечка Ліза з Копилля, сім’я Романа Семенюка з Маневич з дружиною Оксаною та донечкою Діаною, діти батьків, які брали та беруть участь у російсько-українській війні – Мартинова Дарина, Бомазюк Тетяна, Іванюк Юлія, Дерлюк Ангеліна, Ткачук Іванна, Дорошенко Олександра.

Тетяна та Лiза Кiнах з майстринею

Роман Семенюк iз дружиною і донечкою

Народна майстриня з села Комарово Наталія Павлюк розповіла про зміст закодованих символів. Також учасники майстер-класу з писанкарства під керівництвом майстрині, пізнали особливості розпису та навчалися розписувати писанки, використовуючи традиційні орнаменти, а на завершення вона вручила подарунки кожному учаснику.

В свою чергу, учасники заходу з великим задоволенням писали писанки, які вибирали собі до вподоби. Найменші учасники робили «Крапанки», що означає добробут, вдова Тетяна Кінах – знак «Ружі з безконечником» – знак поваги і пам’яті про рідного, який відійшов у вічність. Роман вибрав «Сонце і місяць» – різнокольорове життя та молодість, а його дружина писала «Берегиню» і «Ружу», яка дає безконечне здоров’я.

Писанка Тетяни Кiнах

Юля Скрипка з майстринею

Кращі писанки передані до обласного конкурсу «Волинська писанка третього тисячоліття».

Писанки, що були передані на конкурс

На завершення дійства організатор екскурсій Людмила Піддубна подякувала учасникам та майстрині, вручивши від Маневицького краєзнавчого музею подарунки, яким наймолодша учасниця Ліза Кінах раділа найбільше.

Подарунок від музею для Наталі Павлюк

Учасники майстер-класу

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 828 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]