Головна » 2021 » April » 1 » Олицький замок рекомендують передати на баланс обласного краєзнавчого музею
15:41
Олицький замок рекомендують передати на баланс обласного краєзнавчого музею
Олицький замок рекомендують передати на баланс обласного краєзнавчого музею

Нагадаємо, з 50-х років минулого століття в колишній резиденції Радзивіллів розміщувалася психіатрична лікарня. В минулому році обласна рада прийняла рішення Про реорганізацію комунального підприємства «Волинська обласна психіатрична лікарня смт. Олика» Волинської обласної ради, яким передбачено приєднати КП «Волинська обласна психіатрична лікарня смт. Олика» Волинської обласної ради до КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» Волинської обласної ради.

За інформацією начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайла Імберовського до 9 квітня хворих із закладу в Олиці перевезуть в інші лікарні. Йдеться про КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» та КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради, куди поїдуть хворі на туберкульоз пацієнти.

Саме ж приміщення Олицького замку разом із земельною ділянкою майнова комісія облради на сьогоднішньому засіданні рекомендувала передати на баланс Волинського обласного краєзнавчого музею. З відповідним клопотанням до голови обласної ради звернулася директорка музею Оксана Важатко. Музейники мають намір створити на базі замку Радзивіллів музейно-туристичний комплекс.

Михайло Імберовський переконував депутатів підтримати це клопотання, оскільки є велика вірогідність, що Олицький замок потрапить до переліку об'єктів за державною програмою «Велика реставрація». Відомо, що з березня Міністерство культури та інформаційної політики почало приймати заявки на участь у відборі проєктів. «Таких заявок чимало, але наш Олицький замок має кілька переваг перед іншими пам’ятками. Зокрема, для участі в проєкті «Велика реставрація» потрібно мати проєктно-кошторисну документацію, а в нас вона практичного готова», – додав Михайло Імберовський.

Джерело: Волинська обласна рада

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 152 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]