Головна » 2016 » March » 23 » Наслідки минулих війн
11:05
Наслідки минулих війн
Наслідки минулих війн

   Ковель – єдине українське місто, яке війська Червоної Армії не могли взяти більш ніж чотири місяці. Посилена оборона його німцями у 1944 році була перш за все тому, що місто як великий залізничний вузол стояв на перехресті кількох важливих стратегічних напрямків.

   У ході битви за Ковель загинула велика кількість бійців як з радянської, так і німецької сторони. Захоронення багатьох були втрачені, а очевидців тих подій уже немає в живих.

   З ініціативи депутата Волинської обласної ради Олександра Зінчука (фракція «Українське об’єднання патріотів – УКРОП») було проведено археологічну розвідку у Ковельському та Старовижівському районах. Про це повідомляється у Facebook на офіційній сторінці Волинської обласної організації партії «УКРОП».

    «Моя тітка, Наталія Зінчук, родом із села Журавлине Старовижівського району. Вона розповідала, що після війни, при обробці земель, люди знаходили кості. Рештки радянських солдат, за свідченнями, перепоховали у селищі Луків, там навіть обеліск є, – розповів Олександр Зінчук. – Рештки ж німецьких солдат так і залишились лежати у полях. Війна не закінчена, поки не похований останній солдат. Ми повинні увічнити пам'ять кожного, незалежно від війська, за яке він воював».

   Під час археологічних досліджень, проведених працівниками Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, в окрузі села Журавлине було знайдено частини снарядів, залишки патронів, банки з-під військових консерв. Директор музею Ігор Пасюк зауважив, що знайдені гільзи австрійського виробництва, а це свідчить, що військові дії на цій території проходили й у першу світову війну.

   Також дослідники відвідали місце масового поховання радянських солдат у селі Гредьки Ковельського району. Про те, що у цій місцевості є захоронення свідчить лише два великих дерев’яних хрести, які з плином часу струхлявіли та лежать поруч із похованням.

   Співробітники музею стверджують, що будуть продовжувати дослідження, і у співпраці з організацією «Волинські старожитності» планують провести археологічні розкопки.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 916 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]