Головна » 2016 » March » 14 » Нагорода імені Івана Виговського буде вручена волинському музейнику Володимиру Савицькому
13:08
Нагорода імені Івана Виговського буде вручена волинському музейнику Володимиру Савицькому
Нагорода імені Івана Виговського буде вручена волинському музейнику Володимиру Савицькому

   Старший науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Володимир Савицький увійшов до десятки дослідників Європи, яким 23 травня у Варшавському університеті буде вручено Стипендіальна нагорода імені Виговського за 2016 рік.

Науковці музею щиро вітають колегу!

   Нагадаємо, що він закінчив аспірантуру, підготував дисертацію з археології, але захистити не встиг – полишивши науку пішов до війська. У зв’язку з агресією Росії проти України та проведенням Антитерористичної операції на сході країни, у квітні 2014 року старшого наукового співробітника відділу охорони пам’яток історії та культури музею В. Савицького мобілізували до Збройних сил України. Цілий рік захищав Україну на її східних рубежах. У 2015 році повернувся до наукової роботи у музеї.

   У 2015 році В. Савицький у Республіці Польщі 1–21 липня пройшов навчання у 25 Ювілейній Східній Літній Школі Варшавського університету, 1–21 вересня – на Адаптаційно-мовних курсах польської мови для молодих науковців зі Сходу в групі на рівні В2 в Центрі польської мови і культури для іноземців Варшавського університету, а з 1 жовтня навчається в Інституті Археології Жешувського університету в рамках Стипендіальної програми уряду Республіки Польща для молодих науковців.

Довідково:

Премія імені Івана Виговського на 2016/2017 навчальний рік

Нагороду імені Івана Виговського засновано у 2014 р. Варшавським університетом (Studium Europy Wschodniej) спільно із вісьмома польськими навчальними закладами. Метою премії є визнання заслуг громадян України у розвитку науки, культури та суспільного життя, побудові демократичної держави, спрямованої до Європи, у дослідженні історичних, сучасних і майбутніх зв’язків України з Польщею та Європою.

Лауреат нагороди в області гуманітарних наук отримає можливість річного перебування у шести польських університетах, де він/вона зможе виступити з лекціями на теми, пов'язані з історією чи сучасністю України та регіону, українсько-польськими відносинами, а також працювати в архівах і займатися дослідницькою діяльністю.

Стажування в рамках премії для представників точних, суспільних, економічних, технічних, сільськогосподарських дисциплін та бібліотекарства дасть змогу провести дослідження на базі двох польських університетів протягом 4 місяців.

Початок дії нагороди – вересень 2016 р.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1033 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]