Головна » 2013 » Листопад » 13 » „МУЗИКА КОЛЬОРУ” у Володимир-Волинському історичному музеї.
22:10
„МУЗИКА КОЛЬОРУ” у Володимир-Волинському історичному музеї.
„МУЗИКА КОЛЬОРУ” у Володимир-Волинському історичному музеї.
У Володимир-Волинському історичному музеї 13 листопада 2013 року відбулося відкриття мистецької виставки творчих робіт художника, архітектора, педагога Георгія Петровича Косміаді (1886-1967) «Музика кольору».


На виставці. Фото з фондів Володимир-Волинського історичного музею

Георгій Петрович у 1916–1940 роках проживав у Рівному, викладав малювання у п’яти гімназіях міста. Організовував творчі гуртки, разом зі своїми учнями ставив різні за тематикою вистави, малював декорації, виготовляв костюми, ініціював творчі та літературні вечори. Навколо нього гуртувалася обдарована молодь Рівного. Неодноразово виставки Георгія Петровича та його кращих учнів проходили у Рівному, Луцьку, Варшаві, Кракові. Тріумфом стала участь його учнів у Першій Всесвітній виставці дитячого малюнка в Парижі у 1937 році.


На знімку. Директор історичного музею Володимир Стемковський та старший науковий співробітник Рівненського краєзнавчого музею Людмила Шлапак під час відкриття виставки Г.Косміаді у Володимирі-Волинському

В 1940 році родина художника переїхала до Німеччини в Гамбург де Г.Косміаді працював художником-декоратором у Державній опері та театрі «Талія». Після виходу на пенсію став вільним художником. Прожив Г.П.Косміаді вісімдесят один рік, з яких двадцять чотири – у Рівному, двадцять сім у Німеччині, написав понад п’яти тисяч творчих робіт, організував та взяв участь у шістдесяти виставках.


На знімку. Квартет викладачів Володимир-Волинської музичної школи виконує твори відомих європейських композиторів для відвідувачів виставки художника Г.Косміаді

Професор Георгій Косміаді мріяв, щоб його роботи та творчий доробок учнів залишилися на рідній землі. Донька Г.Космідіаді, Надія Космідіаді, під час своїх візитів до Рівного передала Рівненському обласному краєзнавчому музею та Рівненській українській гімназії весь архів батька. На музейній виставці у Володимирі-Волинському, яку можна оглянути до 25 грудня 2013 року, представлені картини художника та малюнки його учнів.
 
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1077 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]