Головна » 2013 » Листопад » 6 » Музейні експонати розповіли молоді про розвиток української писемності та мови.
18:32
Музейні експонати розповіли молоді про розвиток української писемності та мови.
Музейні експонати розповіли молоді про розвиток української писемності та мови.
6 листопада у Волинському краєзнавчому музеї відбулася тематична година з циклу „Експонати розповідають”, присвячена Дню української писемності та мови.





Присутні на заході студенти Волинського технікуму Національного університету харчових технологій дізналися про розвиток української писемності на Волині в складних історичних умовах політичної влади іноземних держав, ознайомилися з музейною експозицією.



Ряд музейних експонатів із постійно діючої експозиції (світлини приміщень сільської парафіяльної школи, Луцької чоловічої гімназії, предмети шкільництва, документи про освіту) продовжила розгорнута виставка із фондів музею. Серед її експонатів: документи про освіту, фото учнівських випусків  та вчителів Луцької української гімназії 1920-х років, першого уроку в українській школі 1916 року, приміщень польської та російської гімназій, а також ряд шкільних речей початку XX ст.: чорнильниці з перами, гасова лампа, дзвіночок, підручники тощо.





Захід мав на меті висвітлити мовознавчу проблематику, пов’язану із суттю, роллю та функціонуванням української мови на волинських теренах, в умовах перебування у складі Польщі та Росії. Підібрані матеріали розкривають механізм денаціоналізації народу на мовному ґрунті, заохочують до вироблення особистого мовознавчого світогляду, належного ставлення до рідної мови.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 895 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]