Головна » 2017 » April » 2 » Музеї, організовуймося!
12:08
Музеї, організовуймося!
Музеї, організовуймося!

Волинських колег запрошуємо до подачі матеріалів про Міжнародний день музеїв до сайтів „Музейний простір України” та „Музейний простір Волині”.

Дорогі колеги, за 1,5 місяці ми будемо відзначати наше професійне музейне свято і працювати завзято як ніколи, адже традиційно 18 травня, на День і Ніч музеїв, до музеїв приходять навіть ті, хто не вважає себе музеєлюбами. Нагадую, що тема Міжнародного дня музеїв – 2017: „Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване”. Для того щоб ми могли скоротити і полегшити шлях відвідувачів до ваших дверей, ми традиційно готуємо загальноукраїнську програму (як минулого і кілька попередніх років). Відтак звертаюся до вас з проханням надсилати на [email protected] в міру появи ваші програми і анонси, логотипи і афіші. А також звертаю увагу, що ви можете приєднатися до інтерактивної карти Міжнародного дня музеїв, щоб бути помітним для колег та гостей.

Міжнародна рада музеїв ICOM наголошує на тому, що при зголошенні до участі в акції і при її плануванні, важливо дотримуватись його основних принципів, незалежно від бюджету і ожливостей. Для допомоги тим, хто долучається до акції вперше, фахівці нагадують про 8 важливих кроків.

1. Означте цільову аудиторію вашого заходу/програми
Ви чекаєте на постійних відвідувачів чи хочете залучити нових? Орієнтуєтеся на дітей, підлітків, пенсіонерів чи інвалідів?

2. Визначте мету, з якою ви долучаєтесь до Міжнародного дня музеїв - 2017
Для чого ви зголошуєтесь до участі в акції? Щоб залучити нових відвідувачів? Щоб підняти відвідуваність музею? Щоб підкреслити свою єдність з професійною спільнотою всього світу? Щоб вас помітили органи управління? Чи, може, ваші потенційні партнери?

3. Зрозумійте, як ви позиціонуватимете свій музей?
Міжнародний день музеїв допомагає показати важливість музеїв в суспільстві і підкреслити їхні особливості як акторів культурного процесу. Відтак ви повинні визначити для себе, як будете позиціонувати свою інституцію. Чи ви є музеєм, що генерує інновації? Чи ви опікуєтесь соціальними питаннями? Може ви динамічний музей? Хто ви?

4. Оберіть партнерів і спонсорів
Міжнародний день музеїв дає можливість реалізувати міжмузейні проекти, та залучити до плідної співпраці партнерів, в тому числі й фінансових. Ваш проект може бути реалізований у співпраці з іншими колегами, іншими музеями, асоціаціями, приватними компаніями, а також багатьма тими, кого цікавить культурна спадщина.

5. Прорахуйте точний бюджет вашого Міжнародного дня музеїв і зрозумійте, звідки ви будете брати кошти.

6. Розпишіть особливу програму
Особлива програма до Міжнародного дня музеїв є ключем до вашого успіху. Включіть свою фантазію, заручіться допомогою друзів музею, ну і... подивіться, що робили ваші колеги у попередні роки. раптом ваше натхнення заховалося саме там?..

7. Розробіть комунікаційну статегію вашого заходу та визначте шляхи просування інформації про нього.

8. Поставте оцінку вашій роботі і зробіть висновки
Надзвичайно важливим є проаналізувати успіхи та проговорити помилки вашого Міжнародного дня музеїв та його ефективність для вашої установи. Тому залежно від вашої мети визначте критерії оцінки, до яких можна віднести відвідуваність, створення довгострокових партнерських відносин і число інформації у ЗМІ, які взяли участь у висвітленні інформації про вашу подію.

Леся Гасиджак,
редактор інтернет-порталу "Музейний простір України", начальник Інформаційно-аналітичного відділу

Джерело: Музейний простір України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 612 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]