Головна » 2016 » March » 9 » Музей запрошує на вечір пам’яті Тараса Шевченка
17:07
Музей запрошує на вечір пам’яті Тараса Шевченка
Музей запрошує на вечір пам’яті Тараса Шевченка

   10 березня 2016 року о 14.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться літературно-музичний вечір «Свою Україну любіть… За неї Господа моліть…», присвячений пам’яті Тараса Шевченка.

   У конференц-залі музею розгорнуто пересувну фотодокументальну виставку «Тарас Шевченко і Волинь», яка була створена працівниками музею до 200-річчя від дня народження Кобзаря.

   Ім’я Тараса Шевченка впродовж віків святе для кожного українця, немає у світі куточка, де б не вшановували світлу пам'ять Генія українського народу.

   Народ назвав Шевченка великим Кобзарем, а книгу «Кобзар» вважає найпершою книгою з усієї своєї духовної скарбниці. Всі його твори – це творчість, зіткана з почуттів, якими переповнені знедолені душі пригнічених.

   Виконуючи завдання Київської археографічної комісії, Тарас Шевченко побував і на Волині. Достовірно відомо, що робочий маршрут Кобзаря проліг через Дубно, Острог, Кременець, Корець. Згідно версій Шевченко міг побувати і в селах Вербка, що поблизу Ковеля, і Секунь Старовижівського району. Вважається, що Кобзар змалював місцеві церкви. Волинь поет згадує у своїх творах «Гайдамаки», «Варнак», «Ой чого ти почорніло…», «Великий льох»…

   Під час заходу прозвучать вірші у виконанні учнів Центру професійно-технічної освіти та пісні на слова Т. Шевченка у виконанні викладачів та учнів Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 715 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]