Головна » 2016 » November » 30 » Ми відповідальні за тих, кого приручили
10:54
Ми відповідальні за тих, кого приручили
Ми відповідальні за тих, кого приручили

Напередодні Дня домашніх тварин (30 листопада) працівники відділу природи Волинського краєзнавчого музею провели екологічну годину «Ми відповідальні за тих, кого приручили».

День домашніх тварин святкують у багатьох країнах світу. У цей день люди влаштовують своїм домашнім улюбленцям справжнє свято – дозволяють їм бешкетувати, гризти меблі і взуття, дарують їм нові іграшки, улюблені «смаколики». Це такий собі день народження для тварин, адже не усі знають, коли з’явились на світ їх чотириногі або пернаті друзі. Отримують подарунки від благодійників і притулки для бездомних тварин, де рятують, лікують і шукають нові родини для сотні і тисячі котів і собак, які втратили господаря.

Із роботою притулку для домашніх тварин учасників заходу, учнів 6-х класів школи № 7, познайомила директор комунального підприємства «Ласка», голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук. Вона також підняла питання заборони мандрівним циркам показувати вистави із участю тварин, які утримуються у жахливих умовах під час переїздів, і до яких застосовуються жорстокі методи під час дресирування.

Школярі розповіли про своїх домашніх улюбленців: котиків, собачок, хом’ячків, мишок, папуг тощо.

На завершення зустрічі діти подивилися мультиплікаційний фільм за мотивами казки англійського письменника Кіплінга «Кішка, яка гуляє, де сама собі знає».

Неофіційний девіз Міжнародного дня домашніх тварин – слова французького письменника, великого гуманіста, еколога і мудреця: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». Виставка із такою назвою експонувалася у актовому залі музею.

Якщо і ви маєте домашню тваринку – поспішайте її привітати!

Всі фото див тут.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 660 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]