Головна » 2013 » November » 26 » Майже новорічний подарунок музею.
14:22
Майже новорічний подарунок музею.
Майже новорічний подарунок музею.
    Майже новорічний подарунок – 374 предмети на суму 62250 гривень – днями надійшов до фондів Волинського краєзнавчого музею від Ягодинської митниці.
   Серед переданих історико-культурних цінностей – ікона «Ісус Христос» рубежу ХХ століття, предмети фалеристики – нагрудні знаки, нагороди та документи Німеччини періоду Третього рейху, рідкісні нині значки СРСР 1930-х років, а також скарб мідних монет Пантікапею останньої чверті IV століття до нашої ери в кількості трьохсот тридцяти трьох одиниць. Згідно з висновком завідувача відділу експертизи Центрального Музею Тавріди (м.Сімферополь) А.Родіонова скарб є автентичним, має історичну цінність як об’єкт матеріальної культури Пантікапею останньої чверті IV ст. до н. е.
   Напередодні відкриття Художнього відділу музею особливу цінність становлять твір західноєвропейського живопису кінця ХІХ – поч. ХХ ст. «Лісовий пейзаж з водою» (назва умовна, за сюжетом), в оригінальній рамі, з наразі не відчитаним автографом художника внизу справа та твір декоративно-прикладного мистецтва Західної Європи початку ХХ ст. «Путті».




 
   Наукове опрацювання обох мистецьких творів, а також усіх інших переданих історико-культурних цінностей ще попереду.
Наталія Пушкар,
головний хранитель
Волинського краєзнавчого музею
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1078 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]