Головна » 2016 » November » 8 » Художній музей відзначив день народження
22:09
Художній музей відзначив день народження
Художній музей відзначив день народження

6 листопада, в межах традиційного культурно-мистецького проекту «Сторінками історії Художнього музею м. Луцька», відбулась акція на тему «Заснування картинної галереї у Луцьку (Художній відділ ВКМ). Період становлення і поступ 1970-х років», присвячена дню народження Художнього музею (6 листопада 1973 року).

Відкрилась чудова виставка «Микола Черенюк (1945–2001) і художники його часу». До цієї події усі представлені полотна митця були оформлені у нові достойні рами.

Науковці музею розповіли також про Миколу Черенюка, як першого завідувача музею на території Луцького замку, його внесок у збереження колекції та розбудову Художнього музею міста Луцька. Цікаво, що день народження Миколи Черенюка 7 листопада.

Родзинкою музейного свята став святковий концерт «Nota Bene». Гості мали унікальну нагоду почути виступи одразу двох талановитих волинян: Олександра Беня (баритон – лауреат Міжнародного конкурсу, соліст Південно-чеського театру опери та балету (м. Будейовіце) та Сергія Беня (бас-баритон – викладач факультету мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки).

Концертмейстери: Наталя Стецюк та Наталя Пом’яновська.

Звучали твори українських та зарубіжних композиторів.

І, звичайно ж, музейні іменини завершились подарунками, вітаннями, за які ми щиро вдячні усім: спонсорам, друзям, художникам, представникам влади, учасникам події.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 722 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]