Головна » 2017 » April » 7 » «Христос Воскрес – Воскресне Україна»
10:19
«Христос Воскрес – Воскресне Україна»
«Христос Воскрес – Воскресне Україна»

Під такою назвою відбувся тематичний захід у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового. Для участі у ньому були запрошені учні школи с.Білосток Луцького району.

На його початку присутнім була представлена презентація, матеріали якої оповідають про те, з яких часів походить уже згаданий вислів та його глибокий зміст. Це, зокрема, фото, на яких українські повстанці святкують великодні свята, поштові листівки та карточки, бофони, тематикою яких є пасхальна символіка та визвольна боротьба за Україну. Адже вояки УПА вірили в Воскресіння Ісуса Христа, в всеперемагаючу силу Правди, Віри та Добра, що царство темряви, яким би сильним воно не здавалось, можна перемогти Гідністю і Жертвою. А жертвували вони своїм життям заради кращого майбутнього рідної неньки – України та наступних поколінь українців. Через десятки років вітання “Христос Воскрес – Воскресне Україна!” зазвучало знову. Так як і тоді повстанці боролися з ворогом, так і нині в Україні триває боротьба зі злом – московським агресором, а її вірні сини зустрічають Великдень зі зброєю в руках і вірою в шляхетну жертовність своєї справи.

З вірою у допомогу Ісуса Христа нашим захисникам, учасники заходу виготовили своєрідне яйце-оберіг. Спочатку учні вирізали усі необхідні елементи – тризуб, карту нашої держави, літери та ангела. Після цього розмістили їх на підготовленому матеріалі.

Деякі частинки карти були чорного та червоного кольорів. Діти швидко зрозуміли, що це – Донецька та Луганська області, де нині триває війна і анексований Крим. Та вони знають, що правда за нами і переконані в тому, що Схід та Захід будуть разом, що настане час, коли український Великдень привітає нас золотим пасхальним передзвоном: «Христос Воскрес – Воістину Воскрес», «Христос Воскрес – Воскресла Україна».

Джерело: Торчинський історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 1501 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]