Головна » 2013 » Листопад » 26 » „Кавяренка красова” у волинському музеї.
14:18
„Кавяренка красова” у волинському музеї.
„Кавяренка красова” у волинському музеї.
25 листопада у Волинському краєзнавчому музеї відбулася творча зустріч „Кавяренка красова”, організована товариством польського мистецтва „Барви рубежів” спільно з Волинським краєзнавчим музеєм. У заході взяли участь члени товариства, музейні працівники і творча інтелігенція міста Луцька.
В конференц-залі музею була представлена виставка з фондів музею: кавоварки, кавомолки, самовари, коробки для кави, сервізи тощо, періоду кінця XIX – початку XX століття. З матеріалами виставки присутніх познайомила головний хранитель фондів Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар, яка розповіла про кав’ярні міста Луцька того періоду. Члени польського товариства підготували розповіді про кав’ярні у Варшаві та Львові. В ході заходу прозвучали теплі привітальні слова від директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка, Генерального Консула Республіки Польща в Луцьку пані Беати Бживчи та ін.



На вечері були присутні: віце-консули Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кароліна Голубєвька та Дорота Дмуховська, народний артист України Василь Чепелюк, лауреат міжнародних і українських конкурсів, солістка волинської філармонії Ірина Малашевська, артист академічного театру Мирослав Юзефович, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Тетяна Ціхоцька, заслужений працівник культури України, викладач музичної школи Ірина Циганкова, голова правління товариства польського мистецтва „Барви рубежів” Георгій Ролінгер, художній керівник товариства Марія Лукач та ін.
Відомі волинські митці подарували свої музичні вітання, а присутні мали можливість поспілкуватись за філіжанкою кави та насолодитися їх виступами.
















 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 939 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]