Головна » 2021 » April » 16 » «Історія з чаєм» в обласному музеї
15:38
«Історія з чаєм» в обласному музеї
«Історія з чаєм» в обласному музеї

15 квітня 2021 року у Волинському краєзнавчому музеї відбувся захід «Історія з чаєм (до 150-річчя від дня народження Лесі Українки та Агатангела Кримського)».

Ведуча, пані Світлана Чибирак, кандидатка історичних наук, доцентка Волинського національного університету імені Лесі Українки, провідна наукова співробітниця Волинського краєзнавчого музею, розповіла про китайську чайну традицію, процеси збору та зберігання чаю, особливості його заварювання.

Представник чайної компанії Ранватта в Україні пан Ніссанка Араччі ознайомив відвідувачів з історією поширення чаю в Шрі-Ланці та розповів про секрети чайного бізнесу.

Дегустація зеленого чаю відбувалася у супроводі цікавої розповіді від пані Вікторії Білик, кандидатки історичних наук, доцентки ВНУ імені Лесі Українки, провідного наукового співробітника Волинського краєзнавчого музею. Темою її бесіди стали цікаві випадки пов’язані з чаюванням, зафіксовані Агатангелом Кримським під час своїх подорожей у Ліван, традиції чаювання у сім’ї Косачів і дружба Лесі Українки та Агатангела Кримського.

Учасники заходу скуштували чай, приготований двома різними способами, один з них був чай із самовара.

Волинський краєзнавчий музей висловлює щиру вдячність за допомогу у підготовці заходу та консультацію пані Олені Огнєвій!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 236 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]