Головна » 2015 » August » 11 » Герої для нас як приклад
11:05
Герої для нас як приклад
Герої для нас як приклад

   У Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася виховна година «Герої для нас як приклад», про земляків - військовослужбовців які віддали своє життя, заради майбутнього нашої країни, миру і життя прийдешніх поколінь.

   Учасники заходу, а ними були неповнолітні які перебувають на профілактичних обліках в Маневицькому районі, та жителі Маневич мали змогу передивитися відео слайди про Героїв Маневиччини які загинули в АТО, та хвилиною мовчання вшанувати світлу пам'ять загиблих героїв земляків, котрі полягли за свободу та територіальну цілісність нашої держави.

   Організатор екскурсій музею Людмила Піддубна спинилась біля експозиції, яка висвітлює події на Сході, розповідь велася про тринадцять загиблих, про їхні подвиги і вчинки, про земляків які були Великими патріотами, майже всі вони нагороджені орденами, буквально місяць назад нашим землякам за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Дмитру Брику, Володимиру Гринюку, Олександру Деркачу, Володимиру Приходьку, Володимиру Мельнику Указом Президента України від 4 червня 2015 року №311 присвоєно почесний орден «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

   З експозиції музею учасники заходу дізнались про земляків які нагороджені за мужність це Янчевський Роман з Маневич та з Островів Володимир Марчук, окремо було наголошено про батьків і дітей які відстоюють Незалежність України на Сході це батько і син Чаровий з Маневич, та Терещенки з Прилісного.

   Оперуповноважений КМСД Маневицького РВУМВС Очача Юлія Володимирівна звертаючись до молодого покоління розповіла, що також пережила ці події, адже її чоловік був мобілізований, вона хотіла донести цим громадянам що потрібно долучатися до хороших справ і було запропоновано написати листи воїнам АТО, які будуть передані волонтерами на передову.

   Інспектор Маневицького РПКВІ Солованюк Олександр Григорович також наголосив, що найвищою нагородою є пам'ять, тому ми повинні пам’ятати що наші земляки полягли за завтрашній світлий день України. Вічна їм шана і вічна пам’ять!

   Підводячи підсумки одне хочу сказати що «Наші земляки Герої не вмирають, а Вони залишаються в пам’яті людській та в літописі Маневиччини, а їхня патріотична душа повертається на небеса!!!!!!!!!!!!!!!»

П.М.Хомич,

директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 1083 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]