Головна » 2016 » March » 18 » Фонди обласного музею поповнилися цікавими раритетами
14:34
Фонди обласного музею поповнилися цікавими раритетами
Фонди обласного музею поповнилися цікавими раритетами

   Служба Безпеки України передала у Волинський краєзнавчий музей культурні цінності, вилучені у контрабандиста. Про це повідомляє прес-служба УСБУ у Волинській області.

   Серед старовинних предметів переданих музею є піднос під самовар, виготовлений Товариством латунного і мідепрокатного заводів Олександра Григоровича Кольчугіна (кін. ХІХ ст.), копія золотої медалі (часів Кримської війни 1853-1856 р.р.), медаль за «Усмирение польскаго мятежа» Російської імперії, частина складення із зображенням Святого Миколи, православний бронзовий хрест (ХІХ ст.), напрестольний підсвічник (кін. ХІХ-го – поч. ХХ-го ст.), книга «Полное собрание сочинений Кольцова А.В.» (1911 р.) та книга «Карманный польско-русскій и русско-польскій словарь» (1868 р.).

   У лютому минулого року співробітники Управління СБ України у Волинській області затримали громадянина однієї з європейських країн, який намагався вивезти з України сім старовинних предметів, що мають культурну цінність.

   Любомльський районний суд визнав контрабандиста винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу з конфіскацією предметів злочину.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 699 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]