Головна » 2017 » April » 26 » До дня народження Віри Роїк
18:14
До дня народження Віри Роїк
До дня народження Віри Роїк

25 квітня 2017 року у Волинському краєзнавчому музеї презентували виставку «Віра Роїк (1911–2010 рр.) – заслужений майстер творчості України (1967), Герой України (2006). Юрій Савка (1934–2015 рр.) – майстер народної творчості. Творча спільнота з відродження української вишивки».

На виставці представлені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею, котрі висвітлюють життєвий і творчий шлях української вишивальниці, заслуженого майстра народної творчості України, Героя України Віри Роїк, зокрема буклети виставок відомої майстрині, фото з особистого архіву Юрія Савки, який співпрацював з Вірою Сергіївною, і неодноразово відвідував Музей декоративного мистецтва народних умільців в Криму, котрий вона заснувала, поліграфічна продукція з роботами Віри Роїк.

З 1952 року Віра Сергіївна Роїк жила в Сімферополі, після закінчення Московського художнього інституту в 1963 році своє життя тісно пов’язала з творчістю вишивки. Протягом життя мала 140 персональних виставок.

Одержала звання Герой України з врученням ордена Держави 19 серпня 2006 р. – за визначний особистий внесок у розвиток культури України, утвердження традицій національного декоративно-прикладного мистецтва, багаторічну самовіддану творчу та педагогічну діяльність.

На виставці також представлено вишиті твори Юрія Емануїловича Савки, який відтворював і відроджував українську вишивку. Перша виставка робіт майстра відбулася 1998 році з нагоди 7-ої річниці Незалежності України. Всього протягом свого творчого життя Юрій Емануїлович презентував близько 60 персональний виставок. Після його смерті в 2015 році, роботи зберігаються в фондах Волинського краєзнавчого музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 750 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]