Головна » 2017 » April » 23 » Діти з Донеччини побували у Колодяжном
12:43
Діти з Донеччини побували у Колодяжном
Діти з Донеччини побували у Колодяжном

17 та 18 квітня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки побували школярі та вчителі з селища Нікольське Донецької області, котрі на запрошення ковельчан приїхали до міста на Великодні свята. У Колодяжному для гостей були проведені благодійні екскурсії, під час яких було наголошено, як побут, етнографія, фольклор волинян, соціальне і політичне становище місцевих жителів впливали на формування європейського світогляду письменниці, що разом із глибоким патріотизмом і талантом до віршування давали зразки творів української класики. Тематично це виливалося у змалюванні життя українців під соціальним і політичним гнітом, прагненням бачити рідний край процвітаючим, у якому б панували «братерство, рівність, воля гожа…», у якому б «збирали каміння» (яке, на жаль поки що летить в Україні) «у підмурівки», тобто, в економіку, сіяли «понад границями пшеницю добру», а не осколки від мін…

Думаємо, що проведені екскурсії по музею дадуть поживу молодому поколінню українців задуматися над сьогоденням і майбутнім України, зробити все, щоб воно було мирним і благостворюючим.

Гості оглянули літературну, експозицію, меморіальні будинки, виставки «Казка Лесі Українки «Біда навчить» у творчості українських художників», «Великодня писанка Олени Пчілки», подивилися виступ фольклорного гурту «Веретенце» з села Уховецьк Ковельського району з програмою «Весняні забави», у якій виконувалися автентичні пісні, ігри, танки. Керівник колективу Руслана Семотюк.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 611 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]