Головна » 2013 » Листопад » 13 » „День Синички” у Волинському краєзнавчому музеї.
14:39
„День Синички” у Волинському краєзнавчому музеї.
„День Синички” у Волинському краєзнавчому музеї.
12 листопада у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбувся дитячий ранок „День Синички” та екологічна акція „Зустріч зимуючих птахів”. У цей день  відмічається день пам’яті святого Зіновія, якого в народі називають Синичником. Саме у цю пору синички збираються у зграї і прилітають із лісів до осель людини. По їх прильоту наші предки прогнозували прихід холодів. Про корисність цих веселих пташечок говорить народна приказка „Буде більше синиць – буде менше гусениць”.



Учасники заходу, учні 3-В класу Луцької гімназії №4 мандрували по відділу природи Волинського краєзнавчого музею, слухали цікаві історії та казочки про зимуючих птахів: горобчиків, синичок, дятла, сойку, грака, ворону, крука, сороку, щиглика, королька, сову, тетерука, рябчика та ін.







Під керівництвом працівників музею діти вивчали правила підгодівлі наших пернатих друзів, знайомилися із їх гастрономічними уподобаннями, а також розвісили годівнички у музейному садку.





На пам’ять про природоохоронну акцію кожний юний еколог отримав барвисту пташечку-орігамі та пам’ятку „Чим годувати птахів узимку”.




Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 936 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]