Головна » 2013 » Жовтень » 31
   День української писемності та мови відзначається 9 листопада – на день церковного вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця. Цього дня у 2013 році минає 900 літ з того часу, відколи чернець Нестор закінчив укладання першої редакції «Повісті минулих літ». Напередодні знаменної дати, 31 жовтня, в приміщенні Музею історії Луцького братства стартував щорічний лекторій «Волинська рукописна спадщина». Лекції відбуваються в супроводі виставки рукописних пам’яток із фондів Волинського краєзнавчого музею.
   Заради популяризації Музею жертв тоталітарних режимів, розташованому в обласному центрі Волині, депутати вирішили все ж влаштувати урочисте його відкриття. Про це говорили 31 жовтня під час засідання постійної депутатської комісії Волинської обласної ради з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації.
У 83 РОКИ ЗДІЙСНИВ МРІЮ СВОГО ЖИТТЯ – ВІДКРИВ МУЗЕЙ СЕЛА.
   У ці дні в Затурцях відбулися дві знаменні події: освячення нового приміщення храму Преподобної Параскеви Сербської, а напередодні – відкриття Музею села у приміщенні Затурцівської ЗОШ ім. В’ячеслава Липинського. А відтак Затурці стали чи не єдиним селом у нашому краї, де діють аж два музеї, адже меморіальний музей-садиба родини Липинських уже зажив доброї слави, став справжнім культурним осередком села й популярним туристичним об’єктом.
   Для волинського музею жертв тоталітарних режимів, який знаходиться у Луцьку, відкрили благодійний рахунок. Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні депутатської комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.