Головна » 2016 » December » 16 » Зустріч з художником Володимиром Жупанюком
13:15
Зустріч з художником Володимиром Жупанюком
Зустріч з художником Володимиром Жупанюком

15 грудня 2016 року у Музеї волинської ікони відбулася творча зустріч з Володимиром Жупанюком – відомим українським художником, графіком, акварелістом, живописцем-пейзажистом, автором серії іконописних робіт. Власне декілька з цих творів, які він називає релігійно-історичними картинами, художник представив зацікавленій аудиторії.

«Волинська Богоматір – покровителька землі Волинської», «Боремельський Христос», «Святий Миколай – покровитель Луцька», «Спас і пошанування свят» – майстерні роботи, де водночас присутні історичний, культурний і духовний виміри.

На кожній з експонованих картин Володимир Григорович зупинився окремо, розповідав про те, як зародилася ідея написання, що саме хотілося виразити у барвах і лініях, символах та історичних образах. Він ділився спогадами про зустрічі з цікавими людьми, дослідження історичного матеріалу та легенд і переказів, що лягли в основу сюжетів, адже безпосередній роботі над картиною у Володимира Жупанюка передує кропітка праця – збір і вивчення інформації.

Володимир Григорович розповів про власний життєвий шлях, про те, як маючи гарну освіту і перспективну в матеріальному відношенні роботу вирішив усе змінити на користь мистецтва, ставши вільним художником. І дійсно, Володимир Жупанюк, сприймається як істинний господар своєї долі, адже намагається по можливості не зв’язувати себе нічим, цінуючи понад усе свободу самовираження. Така свобода дає можливість митцю творити, не зважаючи на кон’юнктуру та всілякі несприятливі чинники, що в свою чергу надає картинам духу правдивості та наповненості життям.

Захоплюючі та пізнавальні розповіді Володимира Жупанюка залишили приємні враження у відвідувачів, а музейники задумались над втіленням гарного проекту – організації персональної виставки художника у Музеї волинської ікони.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 739 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]